Bridging the Gap (2001)

BUY


Recensies


Haagsche courant, 18 augustus 2001, recensent Hans Piët.

'Bridging the gap' is een tijdloze plaat die even serieus als speels klinkt.

Is het de melancholie, die in de meerstemmige zang en de ruimhartige waaier aan akoestische en elektrische gitaarklanken ligt omsloten, die er voor zorgt dat bij het beluisteren van 'Bridging the gap' de emoties om voorrang vechten? Of heeft het gewoon met de gloeiendhete melodieën te maken die het duo Hugo Remmelt en Thijs Muus voor de opvolger van het titelloze debuut uit 1999 schreef.
Het Haagse tweetal - dat de Sahara Sound-studio van Henk Koorn (Hallo Venray) gebruikte - levert met 'Bridging the gap' in elk geval een tijdloze plaat af die even serieus als speels klinkt. Bovendien wordt dankzij 'Lover lover' duidelijk dat Femke Japing in de afgelopen periode tot veel meer dan een mascotte is uitgegroeid. Haar vocale injecties zijn in het fraai vormgegeven palet aan liefdesperikelen van levensbelang. Ze zorgen voor een rustgevende tinteling, zoals de mondharmonica de weemoed aandikt. Opvallend is dat het tweetal (bijgestaan door gastmusici zoals Peter Konings en Lennart Bess) een breed klinkend groepsgeluid laat horen, overigens zonder de akoestische verfijning, die we van het duo gewend zijn, te verliezen. Tegelijkertijd kunnen ze behoorlijk stevig uitpakken zoals blijkt in 'Hold on tight' - met de briljante tweespraak: 'This is a historic moment'. 'I do know that' - en 'Machine'. Bovendien ligt de humor constant op de loer zoals blijkt aan het einde van 'Let your love move in'.

Oor, 6 oktober 2001, recensent Gerrie Spaansen.

In zekere zin lopen de Hagenezen Hugo Remmelt en Thijs Muus muzikaal wel volgzaam het voorbeeld van vele voorgangers na met hun folkpop, alleen dan wel op een bijzonder overtuigende manier. De overwegend akoestisch gespeelde nummers komen prachtig tot hun recht door de oorstrelende opname, met ex-Tuesday Child Mouse achter de knoppen. In hun warmbloedige songs komen Remmelt en Muus tot een rustieke sfeer vol nostalgie, met gastbijdragen van zangeres Femke en van bandleden uit Hallo Venray en Burma Shave. Uiterst geschikt om je herfstdagen mee te kleuren.